Kaivari 21 on ohi, yhdessä teimme upean tapahtuman

Suomen Ilmailuliiton 6.-7.8.2021 järjestämä vuoden 2021 päälentonäytös Kaivopuiston lentonäytös on onnellisesti ohi. Sää suosi perjantaina lentonäytöspäivänä ja paikalla oli kymmeniä tuhansia ihmisiä. Varsinaisen Kaivari 21 -tapahtuma-alueen ulkopuolella eteläisen Helsingin rannoilla ja saarissa sekä merellä katsojia oli vielä runsaammin paikalla.

Kaivopuiston edustalla meren yllä lensi perjantai-iltana niin kotimaisia kuin ulkomaisia huippulentäjiä koneineen. Kotimaisten helikoptereiden, lentokoneiden sekä hävittäjien lisäksi taivaalla nähtiin vierailevia tähtiä ulkomailta sekä neljä viidestä HX-hävittäjähankkeen ehdokkaasta. Tapahtuman pääesiintyjä oli Ranskan ilmavoimien Armée de l’Air et de l’Espacen Patrouille de France, joka on yksi maailman vanhimmista ja parhaina pidetyistä taitolentoryhmistä.

Tapahtuma tavallisille ihmisille – nähtävää oli koko perheelle

”Kaivari 21 -tapahtuman tavoitteena oli tuoda ilmailua lähemmäs tavallisia ihmisiä ja esitellä, mistä kaikesta siinä on kysymys. Sijaintinsa puolesta Kaivopuiston edusta on esityksille upea paikka ja näytös näkyi laajasti kauempanakin kaupungilla. Pääkaupunkiseudun asukkaat ovat saaneet seurata ilmailun kehitystä kotikaupunkinsa taivaalta jo sata vuotta, sillä ensimmäinen Kaivopuistossa ja sen ympäristössä järjestetty merkittävä ilmailun yleisötapahtuma oli kesällä 1920”, kertoo tapahtumajohtaja Markku Kyyrönen.

”Olemme saaneet hyvää palautetta katsojilta. Tapahtuma onnistui kokonaisuudessaan hyvin, ja siirto alkuperäisestä kesäkuun tapahtuma-ajankohdasta oli onnistunut ratkaisu. Lauantaina maanäyttelyssäkin vieraili tuhansia ihmisiä vesisateesta huolimatta”, hän toteaa.

Myös pelastuslaitoksen sekä poliisin antaman palautteen mukaan tapahtuma sujui hyvin ilman järjestyshäiriöitä.

Lentonäytöksen esitykset ovat katsottavissa ISTV:ssä videoklippeinä. Youtubessa löytyy useita videoita näytöksestä sekä muun muassa Järviradion haastatteluita maanäyttelystä. Myös Järviradion arkistosta löytyy kuunneltavaksi useampia haastatteluita Kaivopuiston lentonäytökseen 2021 liittyen.

Suomen Ilmailuliitto kiittää lämpimästi kaikkia esiintyjiä, katsojia, näytteilleasettajia, tapahtuman vapaaehtoisia, eri yhteistyökumppaneita sekä viranomaisia. Teimme tämän upean ilmailutapahtuman yhdessä!

Kuvat: Ahti Kannisto

Midnight Hawks nähtiin tottakai Kaivopuiston lentonäytöksessä. Kuvaaja: Ahti Kannisto

 

North American Aviation AT-6 Texan -koneen laivastoversio SNJ-3:a lensi Petteri Tarma. Kuvaaja: Ahti Kannisto
Scroll to Top