Vastuullisuus – ympäristö ja terveys

Tapahtuman päästöjen kompensoinnissa käytetään Suomen 4H-liiton Nuoret ilmastotöissä -hankkeen pohjalta syntynyttä Taimiteko-toimintamallia. Siinä hiilidioksidipäästöt kompensoidaan istuttamalla uutta metsää Suomeen. Samalla työllistetään nuoria taimien istuttamisella. Lentonäytöksen järjestäjä Suomen Ilmailuliitto on yksi Nuoret ilmastotöissä -yhteistyökumppaneista.

Kaivari 21 -tapahtuman johtoryhmässä on erikseen myös ympäristöasioista vastaava henkilö.

Ilmailu ei vastoin yleistä mantraa ole ”ilmastopahis”. Kaupallisen lentoliikenteen osuus globaaleista Co2 -päästöistä on normaaliaikoinakin (ilman koronaa) vain noin 2,5 %.  Ilmailuala työllistää maailmanlaajuisesti 66 miljoonaa ihmistä ja sen osuus maailman yhteenlasketusta kansantuotteesta (GDP) on 3,6 %.

Lue myös Pasi Kohon haastattelu ”Melu on lentonäytösten vakiovieras.

Tapahtuman katsojien ja maanäyttelyyn osallistujien terveysturvallisuudesta huolehtiminen on meille tärkeä osa-alue tapahtumajärjestelyissä Covid19-epidemian edelleen ollessa päällä. Olemme seuranneet koronatilanteen kehitystä tarkasti koko vuoden ja seuraamme sitä tarkasti myös kesän aikana. Tapahtumassa huomioidaan 6.-7.8 voimassa olevat viranomaisten ohjeet ja suositukset terveysturvallisuuden varmistamisesta yleisötilaisuuksissa. Meillä on avoin yhteydenpito terveysviranomaisiin.

Kaivopuiston lentonäytöksessä 6.-7.8. on suositus käyttää kasvomaskeja ja huomioida turvavälit kanssakatsojiin. Paikalle ei pidä tulla, mikäli sinulla on flunssa oireita. Alueelta on ostettavissa maskeja sekä käsidesiä, mutta suosittelemme paikalle tulijoita varaamaan niitä mukaan jo ennakkoon. Lentonäytöksen aikana myös kuulon suojaaminen on erittäin tärkeää, joten huolehdithan omien ja mukanaolevien lasten korvien suojaamisesta vähintään korvatulpilla tai kuulosuojaimilla. Lemmikkieläimiä Kaivopuistoon ei perjantaina 6.8. ole syytä tuoda, emmekä suosittele sitä 7.8. lauantainakaan.

Yhteistyökumppanit

Scroll to Top