Info

Aluekartta

Aluekartoista on julkaistu yleinen infokartta (UUSI kartta_2021_020821, pdf) sekä merialuekartta (Merialuerajoitukset yleisö, pdf). Infokartassa näkyvät muun muassa suljetut tieosuudet, wc:t ja katsomo liikuntarajoitteisille. Veneiljöille tarkoitetussa kartassa näkyvät muun muassa merialueen rajoitukset ja veneille tarkoitetut katsomispaikat. Lisätietoa veneilijöille löytyy tämän sivun alaosasta.

Covid-19

Seuraamme koronatilanteen kehitystä tarkasti kesän aikana. Tapahtumassa huomioidaan viikolla 31 voimassa olevat viranomaisten ohjeet ja suositukset terveysturvallisuuden varmistamisesta yleisötilaisuuksissa ulkona. Kaivopuiston lentonäytöksessä 6.-7.8. on vahva suositus käyttää kasvomaskeja ja huomioida turvavälit kanssakatsojiin. Myös käsidesiä on hyvä varata mukaan. Paikalle ei pidä tulla, mikäli sinulla on flunssan oireita. Alueella on useita käsidesipisteitä ja Kylpylänaukion infopisteeltä saa tarvittaessa maskeja. Maanäyttelyalueen näytteilleasettajat noudattavat myös Covid-19 -ohjeita.

Drone-lennättäminen

Drone-lennättäminen on alueella kielletty ilman lentonäytöksen johtajan erillistä lupaa. Näytöksen aikana on voimassa ilmatilarajoitus.

INVA-katsomo

Liikuntaesteisille löytyy oma aidattu katsomo Kompassiaukiolta, Merisatamarannan, Neitsytpolun ja Ehrenströmintien yhtymispisteessä aivan rannassa. Neitsytpolkua ei ole suljettu perjantaina lentonäytöksen aikana, joten sitä kautta INVA-katsomoon saapuvat pääsevät katsomon luo autolla. Saattaja on kuitenkin tarpeen, sillä parkkipaikkoja katsomon vieressä on hyvin vähän. Inva-katsomopiste näkyy kartassa pyörätuolimerkillä. (Ks. karttakuva ylempänä).

Katsomisalueet

Kaivopuiston lentonäytöksen paraatipaikka on luonnollisesti Kaivopuisto ja sen viereiset ranta-alueet molempiin suuntiin. Lentoesitykset näkyvät kuitenkin kauemmas, koska esiintymislava on taivaalla. Koneet näkyvät muun muassa Hernesaaressa, Kauppatorin alueella, Katajanokalla, Pihlajasaaressa, Suomenlinnassa.

Liikennejärjestelyt ja saapuminen paikalle

Ajoneuvoliikenne on kielletty molempina tapahtumapäivinä seuraavilla kaduilla: Merisatamanranta, Ehrenströmintie ja Itäinen Puistotie sekä ko. alueella on pysäköintikielto pe-la. Lisäksi rakennus- ja purkuaikoina on tilapäisiä katujen käyttökatkoja. Huoltoliikenne on sallittu ajoluvalla pe 6.8. klo12.00 asti. Suljettujen katujen asukkailla on ajolupa koteihinsa ja sieltä pois myös tapahtuma-aikana.

Yleisön kannattaa tulla tapahtumapäivinä paikalle Kaivopuistoon kävellen, pyörällä tai julkisilla liikennevälineillä. Rautatientorilta: raitiovaunut nrot 2, 3 / Kampista: raitiovaunut nrot 2, 3 ja bussi numero 14 / Lasipalatsilta raitiovaunu nro 10. Myös raitiovaunu 1A kulkee Kaivopuiston ohi. Katso HSL:n reittipalvelusta reiteistä ja ajoista tarkemmin.

Lentonäytöksen selostus ja live-lähetys

Näytöksen juontajina ovat Riika Kaipainen ja Jone Nikula. Lentonäytöksen selostus kuuluu Kaivopuistossa taajuudella 105.8 MHz. Varaa oma radio mukaan! Lisäksi lentonäytös kuuluu Järviradion taajuudella 103.1 MHz. Tapahtumasta lähetetään suora lähetys IS-TV:ssä ja ja Järviradio välittää sen netissä JRTV:n kautta.

Melu

Lentonäytös saattaa aiheuttaa kovaakin ääntä jo torstaina 5.8. klo 16-21 välisenä aikana, ja erityisesti perjantaina 6.8. klo 18-21. Lentotoiminta alkaa 6.8. klo 16.00. Ohjeistamme katsojia maa-alueella ja veneissä sekä lähialueella oleskelevia suojaamaan kuulonsa. Hävittäjien lentoesityksistä lähtee selvästi kovempi ääni kuin potkurikoneiden. Myöskään lemmikkejä ei pidä tuoda tapahtuma-alueelle tai sen välittömään läheisyyteen. Tyyni sää saattaa kantaa esiintyvien koneiden äänet myös kauemmas kaupungille. Pahoittelemme lähialueen asukkaille aiheutuvaa äänihaittaa. Tapahtumalla on Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristön toimialan myöntämä melulupa. Äänen voimakkuutta seurataan kolmella eri mittauspisteellä.

Rakennus- ja purkuvaiheen sekä tapahtuman ohjelman yleisiä aikatauluja

  • Rakentamisen aloitus maanantaina 19.7.
  • Yleisöpäivät perjantaina 6.8. klo 10 – 22 ja lauantaina 7.8. klo 10 – 18 (22), lentonäytös perjantaina 6.8 illalla (säävarapäivä lauantaina)
  • Ilmaiskonsertti tapahtuma-alueella lauantaina 7.8.
  • Näyttelyalueen purku sunnuntaista 8.8. – keskiviikkoon 11.8.

Roskat ja yleisö-wc:t

Alueella on wc-tiloja yleisölle karttaan merkityissä paikoissa. Alueelle tuodaan myös riittävästi ylimääräisiä roskapönttöjä. Laitathan omat roskasi ja erityisesti käytetyt kasvomaskit suoraan roskikseen. Huomioithan, että käymälälietteen joukkoon ei kasvomaskeja pidä heittää tai muitakaan sinne kuulumattomia roskia. Pidetään Kaivopuisto siistinä!

Ruoka ja juoma

Alueella Ehrenströmintien varrella on useampia ruokakojuja, joissa on tarjolla myös virvokkeita. Tapahtumassa ei ole alkoholitarjoilua.
Café Ursula on suljettu yksityistilaisuutta varten perjantaina 6.8 kello 13 alkaen, mutta palvelee asiakkaitaan klo 9-13. Lauantaina 7.8 Ursula on avoinna normaalisti koko päivän. Lisäksi Ursulalla on kolme kahvikioskia alueella tapahtuman aikana.

Tietoa veneilijöille

Lentonäytösturvallisuus edellyttää vesiliikenteen poikkeusjärjestelyjä Itäisen Pihlajasaaren itäpuolelta Särkän saaren koillispuolelle ulottuvalla vesialueella. Katso Merialuerajoitukset yleisö -kartasta (pdf) erilliset rajoitukset sekä veneille tarkoitetut katselualueet. Kartta kannattaa printata mukaan veneeseen!

Lentonäytöksen kielto- ja turva-alueet ovat voimassa torstaina 5.8. klo 16.00 – 21.00 ja perjantaina 6.8. klo 16.00 – 21.00. Lauantaina 7.8. on näytöksen varapäivä: mikäli näytös siirtyy perjantaista sääolosuhteista johtuen, rajoitukset ovat voimassa vielä lauantaina klo 16.00-20.00.

Lue erillinen tiedotteemme vesiliikenteen muutoksista tapahtuma-aikana sekä merialueen rajoituksista.

Muistathan suojata myös veneessä kuulon ja käyttää korvatulppia tai kuulosuojaimia!

Yhteistyökumppanit

Scroll to Top