Mitä huomioida, kun saavut Kaivopuiston lentonäytökseen?

Korvatulpat, kasvomaski, toisten tapahtumaan osallistuvien huomioiminen riittävällä turvavälillä sekä iloinen mieli. Siitä on mukava lentonäytösperjantai tehty. Entä mitä muuta kannattaa tietää ennen Kaivopuistoon saapumista?

Kaivopuiston lentonäytös lennetään perjantaina 6.8 kello 16-21. Kaivari 21 -tapahtuma on kokonaisuudessaan kaksipäiväinen ja avoinna yleisölle perjantaina klo 10-22 ja lauantaina klo 10-18. Lentonäytöksen osalta muistutamme ja ohjeistamme paikalle saapuvia katsojia seuraavasti:

 • Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille. Myös maanäyttelyyn on vapaa pääsy. Näytteilleasettajien pisteissä noudatetaan Covid19-mukaisia suosituksia ja ohjeita.
 • Saavu paikalle mieluiten julkisilla liikennevälineillä tai kävellen tai pyörällä. Alueen katuja on suljettu tapahtuman ajaksi, joten autolla ei pääse lähelle tapahtuma-aluetta. Mikäli tulet taksikyydillä, on taksien jättöpiste Itäisen Puistotien ja Ehrenströmintie kulmassa.
 • Suosittelemme kaikkialla tapahtuma-alueella vahvasti maskin käyttöä, huolimatta siitä, että kyseessä on ulkoilmatapahtuma. Otathan siis riittävästi omia maskeja mukaan. Olemme varanneet myös järjestäjän toimesta maskeja jaettavaksi, mutta vain rajoitetun määrän.
 • Huolehdithan riittävistä turvaväleistä muihin katsojiin. Kaivopuisto on laaja alue, joten lentoesityksiä taivaalla näkee erinomaisesti monesta paikasta. Pidäthän huolta myös käsihygieniasta: alueella löytyy erillisiä käsidesipisteitä ja niitä on sijoitettu myös ruokakärryjen läheisyyteen Ehrenströmintielle.
 • Lentonäytöksen pääosassa ovat lentävät koneet, ja muun muassa hävittäjistä lähtee kovaakin ääntä. Suojaathan siis oman kuulosi ja myös mukana olevien lasten kuulon korvatulpilla tai kuulosuojaimilla. Korvatulppia on jaossa myös infopisteessä ja sieltä voi ostaa erityisiä kuulosuojaimia. Ethän tuo lemmikkejä tapahtuma-alueelle! Tyyni sää saa koneiden äänet kuulumaan voimakkaampina ja ne myös välittyvät kauemma.
 • Mikäli tule paikalle katsomaan näytöstä veneellä, huomioithan erilliset ohjeemme veneilijöille. Venekatsomoihin toivomme paikalletuloa vasta klo 15 jälkeen näytöspäivänä. Venekatsomoalueita on neljä.

Muuta tärkeää tietoa & vinkkejä

 • Kaivopuiston lentonäytöksen selostavat Riika Kaipainen ja Jone Nikula. Selostuksen kuulet Kaivopuistossa taajuudella 105,8 MHz sekä Järviradion taajuudella 103,1. Suosittelemme oman FM-radiovastaanottimen mukaanottoa, sillä verkkoyhteydet ovat Kaivopuistossa kovilla ja netin kautta älylaitteesta radio saattaa pätkiä. Lentonäytöstä voi seurata myös ISTV:n suorana lähetyksenä, samoin Järviradion JRTV:stä.
 • Suosittelemme nettiyhteyksien mahdollisten katkojen takia myös printtaamaan paperille lentonäytöksen ohjelman tarkkoine kellonaikoineen. Näin pystyt paikan päällä seuramaan helpoiten, kuka esiintyjä on taivaalla milloinkin.
 • Alueelle on tuotu useita ylimääräisiä roskiksia, joten laitathan omat roskasi (ja maskisi) suoraan niihin. Pidetään yhdessä Kaivopuisto siistinä koko Kaivari 21 -tapahtuman ajan.
 • Ruokakärryistä voi ostaa ruokaa ja virvokkeita koko tapahtuman ajan 6.-7.8. Alkoholijuomia ei ole myynnissä. Tapahtuma on päihteetön.
 • Säätiedotuksen mukaan perjantaina pitäisi olla aurinkoinen päivä. Varaa mukaan aurinkorasvaa, aurinkolasit ja/hattu. Sekä tietenkin korvatulpat ja maski.
 • Tapahtumajärjestäjä dokumentoi tapahtumaa valokuvaamalla. Kuvia käytetään muun muassa Kaivari 21:n viestintään ja markkinointiin sekä tapahtuman järjestäjän Suomen Ilmailuliiton lentonäytösten pr-, viestintä- ja markkinointitoimiin. Tilaisuus on julkinen yleisötapahtuma, joten kuvaaminen on sallittua ilman erillistä kuvauslupaa.
 • Kaivopuisto ei ole suinkaan ainoa paikka, josta esityksiä taivaalla voi seurata. Hyviä katselupaikkoa on muun muassa Hernesaari, Katajanokka, Kauppatori, Pihlajasaari ja Suomenlinna. Maanäyttely on avoinna myös lauantaina, joten sen antiin ehtii tutustua hyvin lentonäytöksen jälkeisenäkin päivänä.

Tapahtuman kartasta näet tarkemmin koko alueen ja muun muassa maanäyttelyalueen näytteilleasettajat, infon, wc:t sekä ensiapupisteen ja invakatsomon sijainnin. Lisää vinkkejä ja ohjeita löytyy sivuiltamme kohdasta kaivari21.fi/info/

Scroll to Top