Ilmavoimien Big Band esiintyy 7.8 Kaivopuiston lentonäytöksen Stagella

Ilmavoimien edustusorkesteri Big Band viihdyttää sekä kotipaikkakunnallaan Jyväskylässä että ympäri Suomen, lennättäen yleisöään musiikkityylistä toiseen. Elokuussa, lauantaina 7.8, edustusorkesteria kuullaan myös Helsingin Kaivopuistossa.

Ilmavoimien Big Band on 17 soittajan kokoonpano, jossa on mukana 13 puhaltajaa ja komppiryhmä. Orkesterin on ilmavoimien edustusorkesteri, ja erottuu puolustusvoimien viidestä muusta soittokunnasta siten, että se on ainoana erikoistunut viihde- ja rytmimusiikkiin.

Big band -musiikki on ollut vahvasti mukana Ilmavoimien soittokunnan ohjelmistossa orkesterin perustamisesta, vuodesta 1977, lähtien. Ilmavoimien Big Band on soittokunnan kenties tunnetuin kokoonpano. He esiintyvät vuosittain monissa erilaisissa tilaisuuksissa ja monille erilaisille yleisöille. Big Bandin ohjelmistoon kuuluu laaja kattaus kotimaista ja ulkomaista big band -kokoonpanolle sävellettyä ja sovitettua musiikkia 1920-luvulta nykypäivään. Orkesteri taipuu kaikkiin rytmilajeihin swingistä latin jazziin ja pop/rock-musiikista taiteellisempaan jazziin ja kaikkea siltä väliltä.

Orkesterin kapellimestarina toimii musiikkimajuri Jaakko Nurila. Big Bandin esiintymisajat Stagella vahvistetaan lähempänä tapahtumaa.

Scroll to Top