Saksan puolustusvoimien helikopterit Kaivariin

Saksa on vahvistanut lähettävänsä kaksi helikopteria Kaivopuiston lentonäytökseen.

Saksan maavoimien eli ”HEER”:n NH90-helikopteri esiintyy Kaivarissa näyttävällä lentoesityksellä. Helikopterityyppi on sama, jota Suomen maavoimat käyttää. Myös Saksan NH90-koneiden naamiomaalaus on samantyyppinen kuin suomalaisten NH90 -koptereiden.

”Yleisöllä on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä kaksi NH90 -lentoesitystä samassa näytöksessä, kun sekä Suomen että Saksan NH90 -helikopterit esiintyvät Kaivarin edustalla”, toteaa Kaivopuiston lentonäytöksen lentonäytösjohtaja Perttu Karivalo.

Saksan merivoimien eli ”MARINE”:n Westland Lynx -helikopteri vierailee ensimmäistä kertaa Suomessa lentonäytöksessä. Westland Lynx tuli palveluskäyttöön vuonna 1978 ja helikopterista on useita eri versioita. Se on palvellut ja palvelee lähes 20 maassa eri puolilla maailmaa.

Vuonna 1986 Westland Lynx teki helikoptereiden nopeusennätyksen 400,87 km/h, ja tuo ennätys on säilynyt viime vuosiin asti. Useiden maiden merivoimat käyttävät Lynxiä sukellusveneiden torjuntaan. Lynxistä on myös maaversio, jossa on pyörien tilalla jalakset. Britannian maavoimat käyttivät muun muassa tätä versiota.

Lynxista on kehitetty uusi versio Wildcat, joka on edelleen tuotannossa. Saksan merivoimat operoi Lynxillä merivoimien helikopterikansilla varustetuilta sotalaivoilta, ja sitä käytetään monipuolisesti eri merivoimien tehtäviin.

Kaivari 21 -tapahtumassa Lynx nähdään Kaivopuistossa maanäyttelyssä.

”On harvinaista, että ulkomaisia helikoptereita nähdään Suomessa lentonäytöksessä pitkän siirtolentomatkan takia. Siksi onkin upeaa, että näemme jopa kaksin kappalein Saksan puolustusvoimien helikoptereita juuri Kaivopuistossa”, Karivalo myhäilee.

Kuvat: Bundeswehr

Scroll to Top