Suomen Ilmailumuseo tarjoaa Tanssiteatteri Raatikon ”Lentävä matto” -esityksiä lapsille 7.8

Suomen Ilmailumuseo tuo Kaivopuiston lentonäytökseen 2021 erilaista nähtävää ja koettavaa erityisesti lapsille. Tanssiteatteri Raatikon toteuttama ”Lentävä matto” -tanssiesitys nähdään lauantaina 7.8. klo 10.30 ja 15.00.

Ilmailumuseo on yksi Kaivari 21 -tapahtuman yhteistyökumppaneista ja sillä on oma näyttelypiste Kaivopuiston kylpylänaukiolla maanäyttelyssä 6.-7.8.2021.

”Idea Lentävä matto -esityksen tuomisesta tapahtumaan syntyi vantaalaisen yhteistyön kautta eli haluttiin tuoda esille ohjelmaa lapsille ja Tanssiteatteri Raatikko oli luonteva yhteistyökumppani monipuolisella esitysprofiililla, kertoo Suomen Ilmailumuseosäätiön Henri Äijälä.

Yksi Suomen vanhimmista tanssiteattereista

Tanssiteatteri Raatikko täyttää ensi vuonna 50 vuotta. Raatikolla on vahva osaaminen lapsille ja nuorille suunnatuissa esityksissä; teatteri on palkittu laadukkaan lastenkulttuurin toimijana. Sen teoksille on tyypillistä tanssin, teatterin ja sirkustaiteen yhdistäminen. Oman näyttämön lisäksi Raatikko esiintyy myös kiertueilla. Teatterin toimintaa tukevat Vantaan kaupunki sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lentävä matto – tanssiesitykset nähdään maanäyttelyn yhteydessä olevalla erillisellä lavalla useampaan kertaan lauantaina, mahdollisesti myös perjantaina. Yhden esityksen kesto on 15-20 minuuttia. Kello 10.30 ja 12.00 esitys on Raatikon erillisellä lavalla. Se sijaitsee maanäyttelyalueen kulmassa Kaivohuoneen suuntaan Lockheed Martinin näyttelyteltan oikealla puolella.

Raatikon taikamatolla lennetään tuhannen ja yhden yön satujen maisemiin. Lentävä matto vie Narri Pottuwarpaan ja katsojat huimiin seikkailuihin timanttiaarteen jäljille. Pottuwarvas avustajineen löytää taikalampun, jonka henki tuntee aarteen kätköpaikan. Marokkolainen taikuri on Pottuwarpaan perässä, joten yleisön on pelastettava taikalamppu ja timantit ennen kuin Arabian yö laskeutuu teltan ylle.

Käsikirjoitus ja koreografia Marja Korhola
Lavastus- ja pukusuunnittelu Terttu Torkkola
Valosuunnittelu Christian Hernberg ja Olli Johansson
Äänisuunnittelu Timo Muurinen

Scroll to Top