Vapaaehtoiset ovat lentonäytöksissä aitiopaikalla

Monella on muistissa kesän 2017 Kaivopuiston lentonäytös upeine esityksineen. Ensi elokuussa tuo kaikki on mahdollista kokea uudelleen, kun eteläisen Helsingin edustan valtaa Kaivari 21. Erityinen aitiopaikka tapahtumassa on vapaaehtoisilla avustajilla.

Ison ulkoilmatapahtuman järjestäminen on kuin iso palapeli. Yleisö ei aina tule ajatelleeksi, millainen työmäärä toteutuksessa on.

”Vapaaehtoiset avustajat ovat tärkeässä roolissa lentonäytöksissä. Työpanoksellaan he auttavat aikaansaamaan onnistuneen ja sujuvan tapahtuman”, sanoo Kaivari 21:n vapaaehtoistyötä koordinoiva Milla Kuosmanen, joka hoitaa tehtävää itsekin vapaaehtoisena.

Kuosmanen (kuvassa vasemmalla) oli samassa tehtävässä myös 2017. Silloin hänen tiimissään oli reilu 30 henkeä. Tulevan kesän tarve on enemmän.

Pääseekö avustamaan kuka vain?

Kuosmasen mukaan Kaivari 21 -tapahtumaan etsitään ihmisiä, jotka tulevat avoimin mielin mukaan ja ovat valmiita ottamaan vastaan hyvinkin erilaisia tehtäviä. Positiivinen asenne on tärkein ominaisuus.

”Tekemistä on yleisroudauksesta kaapeleiden vetoon ja näyttelytelttojen pystytykseen, mainosten jakoa, yleisön neuvontaa, näyttelykoneiden vahtimista, liikenteenvalvontaa sekä tietenkin järjestyksen ylläpitoa. Haemme henkilöitä, joilla on valmiiksi järjestyksenvalvojakortti, mutta kaikkiin tehtäviin sitä ei tarvita. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla, emmekä edellytä, että pitäisi olla suuri ilmailu- tai lentonäytösten fanittaja. Lähtökohtaisesti vapaaehtoisten tulisi olla 18-vuotta täyttäneitä.”

Monelle harrastajalle lentonäytöksiin osallistuminen on innostava osa ilmailuun liittyvää toimintaa.

”Vapaaehtoisena saa olla mukana jossain ainutkertaisessa. Koko tapahtuman näkee hieman eri näkökulmasta, kun on itse tekemässä. Se on hyvin opettavaista ja kelpaa CV:ssäkin yksityiskohdaksi. Lisäksi lentonäytöksissä on aina ihan oma tekemisen meininki. Se fiilis on mahtava”, hän kiteyttää.

Vuoden 2017 näytökseen osallistui 130.000 katsojaa. Ensi elokuussa yleisöä koko perheen ilmaistapahtumaan odotetaan vielä runsaammin koronatilanne huomioiden, ja myös Kuosmanen päivystää jälleen Kaivopuiston komentokeskuksessa ohjaten ja jakaen tehtäviä tiimilleen.

INNOSTUITKO?
Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tai kysy lisää sähköpostitse osoitteella vapaaehtoiset.2021@sinoy.fi.

 

Teksti: Tia Härkönen
Kuva: Milla Kuosmasen oma arkisto

 

Scroll to Top